Får inget jobb

Disskutera anställningar och jobberbjudanden.

Moderator: sitetips

Micke
Inlägg: 3
Blev medlem: sön mar 04, 2007 1:57 pm

Får inget jobb

Inlägg av Micke »

Hej,
jag har sökt hundratals jobb, men får inget jobb, det är knappt ens jag blivit kallad på en enda intervju.
Vad ska jag göra?
sitetips
Site Admin
Inlägg: 538
Blev medlem: tis maj 10, 2005 10:43 pm

Inlägg av sitetips »

Det hjälper ofta inte att trycka ut sin personbeskrivning i 400 exemplar och skicka till alla tänkbara platsannonser man ser.

Arbetsgivaren är intresserad av en enda sak -att du klarar jobbet och är lönsam för verksamheten.

Genom att vara ordentligt påläst om företaget innan ansökningen skickas blir det bättre och därmed ökar chansen för den som söker att få jobbet.

Alldeles för många jobbansökningar är historieinriktade beskrivningar av vad den sökande gjort. I stället ska de handla om vad den sökande kan göra för företaget de kommande åren.
Det handlar om att knivskarpt matcha din kompetens gentemot arbetsgivarens behov. Där ska stå vad just du kan bidra med för att lösa deras problem.

För att kunna göra det krävs ett bra grundarbete med att ta reda på så mycket som möjligt om företaget. Försök ta reda på vilka problem företaget behöver lösa just nu, vilken kompetens som behövs och vilka utmaningar som företaget står inför.

En bra start är att utforska företagets hemsida för att få en första bild. Kolla det som skrivs i medierna, till exempel om nya affärer eller förändringar på företaget.

Nästa steg är att ta kontakt med någon som jobbar på företaget.
- I det här läget ska man inte träffa chefen utan någon som kan ge dig bakgrundsinformation för att du bättre ska kunna matcha in dig med din ansökan.

Därefter är det dags att samla ihop sina intryck och sin kunskap om före-taget och skicka ansökningsbrevet till den som faktiskt anställer på företaget.

Det måste inte finnas ett utannonserat jobb för att skicka in en intresseanmälan. Är det ett ställe du absolut vill jobba på och kan se att de har ett behov så berätta det för dem. Det viktiga är att etablera en kontakt och att förklara varför du är intresserad av organisationen, och hur du passar in med din kompetens så att de kan ha dig i åtanke nästa gång företaget söker folk.

Den som konkret kan visa vad han eller hon kan bidra med har stor chans att få komma på intervju.

När du väl kommer på intervju gäller det att fortsätta visa att du kan vara till nytta för företaget. Fråga vilka problem chefen vill att du ska lösa och vilka behov som behöver uppfyllas, och berätta hur du kan göra det.
Om du nu kan det. Märker du i din inledande efterforskning av företaget att du inte kan uppfylla de behov som söks, ska du naturligtvis söka dig någon annanstans eller bättra på dina meriter först.
Skriv svar