söka jobb eller bli headhuntad

Disskutera anställningar och jobberbjudanden.

Moderator: sitetips

sitetips
Site Admin
Inlägg: 538
Blev medlem: tis maj 10, 2005 10:43 pm

söka jobb eller bli headhuntad

Inlägg av sitetips »

Idag är det många som blir headhuntade till ett visst jobb. Det kan kännas smickrande och ger ett bra utgångsläge vid löneförhandling.

Men den som aldrig blivit headhuntad kan trumfa med att man minsann har sökt alla de jobb som man har haft. Man har inte blivit plockad att utföra ett visst jobb, som man kanske inte ens är intresserad av, utan sökt de jobb som man finner utvecklande, stimulerande och som man själv verkligen vill ha.

Ur det perspektivet låter ju detta ännu bättre, men i realiteten har nog de flesta sökt och fått jobb vars enda syfte har varit att ge lön till brödfödan.

Så man ska nog inte säga att det är det ena är bättre än det andra, så fortsätt att lägga ut ditt cv och visa framfötterna, men håll även ögonen öppna efter jobb som annonseras ut, eller varför inte fundera över var, och med vad du allra helst vill jobba, och ta reda på vad som krävs för att ta sig dit. Kanske det bara är en intresseanmälan som behövs eftersom det de flesta arbetsgivare söker är personer som brinner för ett visst jobb och inte någon som ser jobbet som ett nödvändigt ont för att få en löneutbetalning mot slutet av månaden.