Utnyttja prisjämförelsesidorna maximalt

Det är inte de stora inkomsterna som gör dig rik, utan de små utgifterna, lyder ett ordspråk. Diskutera dina bästa spartips här.
sitetips
Site Admin
Inlägg: 538
Blev medlem: tis maj 10, 2005 10:43 pm

Utnyttja prisjämförelsesidorna maximalt

Inlägg av sitetips »

Att utnyttja prisjämförelsesidor som t.ex. pricerunner och prisjakt är en självklarhet för den som vill spara pengar när man ska handla.

Men det finns några saker att tänka på för att få det bästa priset.

Även om sidorna försöker vara så kompletta som möjligt så är inte alla ebutiker med och framförallt framhävs de olika mycket beroende på om de betalar till prisjämförelsesidan eller inte så tänk på att var noga så du inte missar något. Om man har tid kan man t.ex. kolla upp en produkt på olika prisjämförelsesidor och se vilken som hittar det bästa priset.

Ett annat tips är att vara ute i god tid. Vissa aktörer är billiga men har längre leveranstid. Om du då måste ha din produkt inom en viss tid kan du tvingas välja en dyrare leverantör.

Genom att vara ute i god tid kan du också följa en produkts prisutveckling. Vissa aktörer visar en graf hur priset har utvecklats över tid. Vanligtvis sjunker priset på en produkt lite med tiden, men det kan också vara en del hopp upp och ner i samband med reor. Om produkten har sålts billigare tidigare än vad den gör just nu så är chansen stor att den kommer gå att hitta billigare framöver också. Det kan t.ex. vara en billig butik som tillfälligt har slut på lagret men som kommer att sälja den billigt igen när de får den på lager.

Bara för att du använder prisjämförelsesidorna för att hitta det bästa priset betyder det inte att du behöver klicka dig vidare och köpa produkten.
När du har sett vilken butik som har det bästa priset kan du se om någon cashback-sida har återbäring från butiken och klicka dig vidare via cashback-sidan istället, och få några procents återbetalning på det du köper.

Även om priset i en butik blir dyrare med frakt än i en annan så kan man kolla upp om man kan få fraktfritt vid köp över en viss summa och på så sätt komma billigare undan.

Slutligen ska man inte bara titta på priset. Om prisskillnaden är liten mellan den billigaste och andra butiker kan det vara värt att handla i en välkänd butik eller en butik där man vet att service eller leverans fungerar bra.