Varning för företaget förebygg brand

Känner du till en webbutik som inte håller sina löften. Varna andra.
sitetips
Site Admin
Inlägg: 531
Blev medlem: tis maj 10, 2005 10:43 pm

Varning för företaget förebygg brand

Inlägg av sitetips » fre aug 25, 2017 12:10 pm

Varning för företaget förebygg norden ab som med tjänsten förebygg brand (förebygg.com) bedriver aggresiv telefonförsäljning av sin uppkopplade brandvarnare och id-skydd och inte tar ett nej utan fortsätter tjata och säljer med skrämselpropaganda och hot som metod.

De ringer t.ex. från 0731259028

Om man tackar ja till att det skickas hem information riskerar man att få ett paket med brandvarnare hemskickade.
En person som gjort det och konstaterat att detta brandvarnarsystem inte var tillräckligt bra för ett 2-våningshus printade ut en ångerblankett från deras hemsida och skickade in enligt instruktionerna till Förebygg Norden AB.
Några veckor senare låg det trots detta ett paket i brevlådan från Förebygg Norden AB och och företaget hävdade man att man inte erhållit någon ånger-blankett.
Tyvärr går det ej heller att ringa till kundtjänst 010 – 330 96 90 eftersom en förinspelad röst hänvisar till "frågor och svar" på deras hemsida och sedan är det bara "välkommen åter" och samtalet avslutas.

Trots att vi hade skannat in och dokumenterat avsändandet vidhöll man inte har fått något ånger brev och att enbart rekommenderade brev är spårbara och godkända.


Man skrev till Förebygg Nordens VD och förklarade saken och bad om en lösning på problemet, dock utan svar.


De behöver därför betala drygt 8.000 kr för ett 24 månaders abonnemang som de inte vill ha ( månadskostnad + faktureringsavgifter ). eller returnera och betala slutfakturan på 4.883 kr ( för kvarvarande avtalsperiod fram till mars 2019 )


Allmänna reklamationsnämnden beklagar att det inte finns något sätt att komma åt denna typ av företag / agerande.

Som grädde på moset har Förebygg Norden AB överlåtit fakturahanteringen till Svea ekonomi AB som skickade en påminnelsefaktura EN bankdag efter sista betalningsdagen.