Ta inte taxi från centralstation i storstäderna.

Det är inte de stora inkomsterna som gör dig rik, utan de små utgifterna, lyder ett ordspråk. Diskutera dina bästa spartips här.
sitetips
Site Admin
Inlägg: 526
Blev medlem: tis maj 10, 2005 10:43 pm

Ta inte taxi från centralstation i storstäderna.

Inlägg av sitetips » tis apr 28, 2009 8:33 am

Sedan den 1 april 2009 är det är dyrare att åka taxi från Centralplan utanför Centralstationen i Stockholm än från andra platser. Påslaget är på 16 kronor per resa. Anledningen är att Jernhusen, som äger fastigheter och mark, tar mer betalt för att låta taxibolagen hämta kunder där.

Det högre priset gäller bara om man tar en taxi precis utanför huvudingången i Stockholm. Väljer kunderna att själva stoppa en taxi på Vasagatan, ett 20-tal meter från taxistationen, slipper de påslag. Likaså om de istället går till Arlanda Express, 350 steg eller två minuter, bort.


Den extra avgiften går till att betala för driften av den verksamhet som finns på Centralplan, enligt Jernhusen. Det handlar bland annat om att ha bemannat med taxivärdar och att se till att bara godkända taxibolag får köa för kunder. Nytt i Stockholm är att kunderna kan välja den bil som passar dem på en dataskärm. Där syns vilka bilar som har bilbarnstol, är miljöbilar och vilka som tar husdjur.I Göteborg infördes den extra avgiften 2006. Nu planerar man att ta extra betalt även för dem som åker från Malmö central.