Vad händer vid konkurs

Diskutera pengar, skatter, och ekonomi i allmänhet.
runer
Inlägg: 8
Blev medlem: ons aug 19, 2009 10:54 am

Vad händer vid konkurs

Inlägg av runer » sön sep 06, 2009 4:43 pm

Jag har fodringar från ett företag som satts i konkurs.

Vad händer vid konkurs?

Hur stor är chansen att jag får betalt vid en konkurs?

sitetips
Site Admin
Inlägg: 526
Blev medlem: tis maj 10, 2005 10:43 pm

Inlägg av sitetips » sön sep 06, 2009 4:47 pm

Konkursförvaltarens uppgift i en inledd konkurs, är att sammanställa alla skulder och fodringar och sälja alla tillgångar av värde för att betala så mycket som möjligt av de fodringar som finns, återkräva oriktiga betalningar som gjorts eller smusslats undan, osv.
Först därefter kan man se om bolaget blir försatt i konkurs eller om det blir ett överskott, vilket avgörs i domstol när allt är utrett.

Efter att domstolsförhandligen sedan ägs rum och konkurs fastställts anses bolaget i konkurs och därmed upplöst. Då går det inte längre att få några pengar.

Konkursförvaltaren vilken numera ansvara för alla tillgångar och all egendom kan göra affärer för att dra in pengar till bolaget. Alla affärer, utgifter och inkomster som görs av honom kommer före "det gamla". Alla fakturor han drar på sig nu ska betalas FÖRE det som ligger innestående)

Konkursförvaltaren har också rätt att ta ut ersättning för sitt jobb. Denna ersättning går också före äldre skulder, så ofta jobbar denne med företaget så länge det finns några tillgångar och lägger sedan ner.

Skriv svar