Gratis kurser och tutorials

Disskutera tipsen som ges på http://www.gratistips.se och dela med dig av dina erfarenheter.

Moderator: sitetips

sitetips
Site Admin
Inlägg: 528
Blev medlem: tis maj 10, 2005 10:43 pm

Gratis kurser och tutorials

Inlägg av sitetips » lör okt 10, 2015 9:51 pm

1. CodeAcademy

Codeacademy erbjuder gratis interaktiva programmeringslektioner i HTML, CSS, Javascript och PHP. Du kan spara och se historiken av de framsteg du har gjort.

www.codecademy.com

2. HubSpot Academy

HubSpot Academy är ett gratis certifieringsprogram som erbjuder kurser i marknadsföring på webben, bland annat inom webbsideoptimering, landningssidor och hur man samlar in leads/potentiella kunder.

Academy.hubspot.com

3. Moz
Moz lär dig om sökordsoptimering för att få din webbsida att bli mer synlig i sökmotorerna. Förutom att du får tillgång till Moz Academy gratis kan du delta i ”webbinarier” (live eller inspelade), ta del av nybörjarguider inom SEO-skrivande, sociala medier och hur man jobbar med länkar.


Moz.com

4. LearnVest

LearnVest har en rad gratis eller mycket prisvärda kurser inom finans, bl.a. hur du skaffar dig rätt vanor för att hantera pengar och hur du sätter ihop en budget.


www.learnvest.com

5. edX

edX har över 300 kurser inom olika områden. Till exempel kan du lära dig om finansiell analys, beslutsfattande och analys av vilka dina kunder är. Kurserna kan vara om allt från företagande till miljövård.


www.edx.org

6. Khan Academy

Khan Academy skapades för att ge alla möjligheten till utbildningar inom matematik, vetenskap, konst, teknologi med mera. Sidan har över 100 000 interaktiva övningar för att omsätta dina kunskaper till praktisk användbarhet.

www.khanacademy.org

7. MIT Open Courseware

På denna sida kan du gratis se på och läsa de kurser som lärs ut på universitetet MIT. Man har olika temasidor t.ex. en entreprenörssida som listar alla tillgängliga kurser som kan vara nyttiga för en företagsägare.


Ocw.mit.edu

8. Kutztown University of Pennsylvania

Detta universitet har nästan 100 gratis högskolekurser online. Här finns bl.a. kurser i företagsplanering och ledarskap.


www.kutztownsbdc.org

9. Coursera

Coursera har över 100 samarbetspartners som tillhandahåller gratiskurser åt närmare 10 miljoner användare. En fördel på Coursera är att det finns väldigt specifika kurser som passar även för smla nischer. Det stora nätverket av samarbetspartners möjliggör ett stort urval av kurser.


www.coursera.org

10. OpenCulture

Open Culture samlar och delar gratisresurser som finns runtom på webben. Deras lista över 150 gratis onlinekurser för företag är en fantastisk källa i och med att de hänvisar till kurser som finns på iTunes U och andra kurser i ljud- och videoformat. Sidan har också listat gratis ljudböcker, certifieringskurser och andra onlinekurser.


www.openculture.com11. Alison

Denna plattform erbjuder gratiskurser online från några av de mest välkända namnen på internet idag, till exempel Google, Microsoft och Macmillan. Med mer än fyra miljoner användare och över 600 kurser omfattar sidan altifrån ekonomisk läsförståelse till personlig utveckling.

alison.com

sitetips
Site Admin
Inlägg: 528
Blev medlem: tis maj 10, 2005 10:43 pm

Inlägg av sitetips » lör jul 29, 2017 10:15 am

http://academicearth.org/
Här finns tusentals kurser och deras slogan är
“everyone has the right to a world-class education.”

sitetips
Site Admin
Inlägg: 528
Blev medlem: tis maj 10, 2005 10:43 pm

Inlägg av sitetips » lör jul 29, 2017 10:17 am

http://www.noexcuselist.com/ har kurser inom i princip alla områden.
Nu har du inte längre någon ursäkt för att inte lära dig något nytt.

Skriv svar