Gratistips för nyföretagare

Disskutera tipsen som ges på http://www.gratistips.se och dela med dig av dina erfarenheter.

Moderator: sitetips

sitetips
Site Admin
Inlägg: 528
Blev medlem: tis maj 10, 2005 10:43 pm

Gratistips för nyföretagare

Inlägg av sitetips » fre okt 02, 2009 8:29 pm

Som nyföretagare är det lätt att utgifterna rinner iväg innan man börjar få några inkomster. Här är några tips på hur man kan hålla nere kostnaderna i början.

# Utnyttja ditt nätverk och dina vänner. Kolla runt på nätverk. Erbjud utvecklingsmöjligheter, delägarskap eller lön senare. Fördelen är att de som kontaktar dig är drivande och intresserade.

# Hitta synergier. Det behöver inte handla om direkta inkomster för någon, utan tjänster man gör för att i tredje hand tjäna på affären, som att dela lokal, kopieringsapparat eller tjänster

# Låt tala om dig på nätet. Använd Facebook, Twitter och försök att synas i sökmotorer.

# Ta hjälp av tidningar. Genom att bli intervjuvad kan du få mycket gratisreklam för ditt företag. Kontakta tidningarna och erbjud dem något nyhetsvärde utifrån din startup. Lokaltidningarna kan även vara intresserade av att skriva om att du startar eget i staden. Du kan också erbjuda gratis artiklar mot att du exponeras som expert i ämnet eller får möjlighet att presentera vad du gör.

# Ta hjälp av myndigheter. Det finns en mycket gratishjälp att få från olika myndigheter och organisationer. Nyföretagarcentrum ställer upp med gratis coachning och den som har affärer utomlands kan få gratishjälp av Exportrådet.

# Vänta med betalning. Lokaler, tjänster och abonnemang av skilda slag går ofta att få gratis den första tiden nu när tiderna är kärva. Om du kan övertyga om att du snart kan börja tjäna pengar har du stor chans att får vänta med betalningen.