Rengör hemmet med det du har i skafferiet

Diskutera fynden på www.fyndtips.se eller andra fynd
sitetips
Site Admin
Inlägg: 526
Blev medlem: tis maj 10, 2005 10:43 pm

Rengör hemmet med det du har i skafferiet

Inlägg av sitetips » mån jul 28, 2014 9:36 am

Fräscha upp mikrovågsugnen

Dela en citron, kör den i mikron i ungefär en minut och torka sedan av med en trasa så får du det fräscht i mikron. Matrester som sitter fast i mikron släpper lätt. Dessutom luktar mikron fräscht av citronen.
Vill du bara få bort otrevlig lukt i mikron kan du ställa in en skål med vitvinsvinäger, och stänga luckan. Du behöver inte ens starta mikron, utan låt bara vinägern stå där i någon timme. Då försvinner lukten.

Få bort kaffe- och tefläckar

Koppar som är fula av te- och kaffeavlagringar kan du gnida rena med hjälp av vanligt koksalt. Blanda salt med lite vatten och putsa på avlagringarna. Skölj och diska sedan som vanligt.

Kristallklara fönster

När du putsat dina fönster och vill få till en ännu mer kristallklar glans – Blanda 1-2 korkar ättika med en ungefär liter vatten och putsa. Dina fönster blir renare än någonsin.

Fixa stopp i avloppet snabbt

Ett knep för att snabbt få bukt med igentäppta avlopp. Häll ner rikligt med bakpulver i avloppet och toppa med lite vinäger. Låt det vara i 15-30 minuter. Häll sedan över kokande vatten – det kommer bubbla till ordentligt och Stoppet i avloppet löses förhoppningsvis upp.
Luktar det äckligt från diskhon eller handfatet – droppa ner en skvätt citron.

Rengör toaletten

Häll i en liter cola-dryck i toaletten. Låt det vara där i någon timme. Spola sedan och toaletten är renare och avlagringar har lösts upp.

Fräsha upp madrassen
Spraya madrassen med lite sprit, t.ex. vodka för att ta död på mikroorganismer. Låt lufttorka innan du bäddar.
Forskare har också upptäckt att vissa oljor är effektiva för att döda kvalster, de mikroskopiska små varelserna som gärna lever i våra sängar, mattor och soffor. Eukalyptusolja visade sig vara mest effektivt. Om du vill bli av med kvalster kan du tillsätta ungefär tio droppar av eukalyptusolja i tvättmedlet när du ska tvätta lakanen. Vill du fräscha upp soffan från kvalster kan du fylla en sprayflaska med vatten och olja (en fjärdedels olja av andelen vattnet) och spreja det lätt på soffan.