Bonuspoäng med kreditkort

Diskutera fynden på www.fyndtips.se eller andra fynd
sitetips
Site Admin
Inlägg: 531
Blev medlem: tis maj 10, 2005 10:43 pm

Bonuspoäng med kreditkort

Inlägg av sitetips » fre jun 11, 2010 9:48 am

Kreditkort med bonusprogram

Många kreditkort har något form av bonusprogram.
De bästa är t.ex. de som utfärdar Visa eller MasterCard kreditkort så att man tjänar bonuspoäng på allt man handlar med kortet, oavsett var man handlar. Saker att ta hänsyn till är naturligtvis hur många procent av inköpssumman som återbäringen är på samt om kortet har en viss tid av räntefri kredit, samt dess eventuella årsavgift. Många kreditkort har också en försäkring som täcker t.ex. resor som köpts med kortet.


* » Bensinbolagens kreditkort
* »Mataffärens kreditkort
* » Visa
* » MasterCard
* » Diners club
* » EuroCard
* » American Express

T.ex. ger bensinbolagens kreditkort poäng när man handlar drivmedel, men ibland även på allt annat man handlar med kortet.

Andra kreditkort, tex American Express, har ett helt eget program som man tjänar poäng inom när man handlar med kortet. Dessa poäng kan sedan användas till ett lite bredare sortiment av resor, produkter och tjänster än de "knutna" MasterCard-korten.

En del kreditkort ,kan också ha andra förmåner knutna till kortet. Diners Club har tex speciella Lounger på olika flygplatser (tex Arlanda) så man kan åtnjuta som kortinnehavara. På respektive hemsidor beskriver de mer om dessa förmåner.