Pruta på bilen

Diskutera fynden på www.fyndtips.se eller andra fynd
sitetips
Site Admin
Inlägg: 526
Blev medlem: tis maj 10, 2005 10:43 pm

Pruta på bilen

Inlägg av sitetips » tis nov 04, 2008 2:23 pm

Att köpa bil är, bortsett från bostaden ofta en av de dyrast enskilda sakerna som en person köper i sitt liv. Det innebär att i kronor räknat kan man spara mycket pengar om man lyckas få ner priset några procent ytterligare.

Att en bil oftast minskar mycket i värde, till skillnad från t.ex. ett hus, som t.om. kan öka i värde, gör det ännu viktigare att se till att man får ett bra pris när man väl köper en bil.

Gå runt till flera handlare, och kanske även privatannonser.
Tveka inte att tala om vilka erbjudanden du fått hos konkurrenten, men ljug inte. Bilhandlare brukar ha koll på varandras erbjudanden.

Du behöver inte ställa andra priser du har sett direkt mot bilhandlaren, utan kan diskutera högt för dig själv, t.ex. Det fanns ju en motsvarande bil ute på annons där priset var 20 000kr lägre, men då ingick inga vinterdäck... och se hur bilhandlaren reagerar. Kanske får du till svar att Ja några tusenlappar kan vi säkert gå ner här också.

Undvik att fästa dig vid en viss bil. Ju bredare spann av bilmodeller du kan tänka dig desto lättare är det att hitta en bil till ett rimligare pris.

Om bilhandlaren trots allt inte är särskilt öppen för att justera priset är det värt att försöka få mer tillbehör för pengarna.

Det är inte alls lika dyrt för bilhandlarna att ge dig något fast det är mycket värt för en själv. Därför ska man alltid be att få lite extra.

Nya vinterdäck är värda omkring 8.000 kronor, frontbågar kostar cirka 5.000 kronor beroende på bilmodell och takboxar kostar mellan 5.000 och 10.000 kronor. Det är exempel på tillbehör du kan försöka få på köpet och därmed få ut mer av ditt bilköp. Andra alternativ är mer avancerad ljudanläggning, navigationsutrustning, dragkrok, farthållare eller en uppgraderad inredning.

Att bilen är servad och inte har några allvarliga fel kan också vara mycket värt. Läs på vilka de vanligaste felen är för en viss modell och förhör dig om det är några problem med den aktuella bilen.

Utgående modeller kan du kanske få ytterligare rabatter på.