oseriös dating-sida

Varna andra för oseriösa sidor, sidor som kapar modem, eller skadar datorn.

Moderator:sitetips

sanna
Inlägg:49
Blev medlem:tor mar 16, 2006 2:36 pm
oseriös dating-sida

Inlägg av sanna » tis jul 16, 2019 8:35 pm

Tidigare registrerade jag mig på en datingsite. Insåg tämligen snabbt att det inte var speciellt seriöst. Försökte då avsluta mitt medlemskap, men det gick inte. Enda sättet att avsluta, var via fax, och det nummer som angavs fungerade inte! Efter att ha försökt några gånger gav jag upp. I samma veva gick mitt kreditkort ut, så jag tänkte att då dras det ju inga pengar.
Efter ett tag kom det påminnelser via mail att jag inte betalat. Försökte svara på dessa mail, men det gick inte. Efter några månader började jag få mail från inkasso i Tyskland; Fairmont GmbH. Där stod att de representerade företaget i fråga. Det kom hela tiden nya mail med inkassokrav-varje gång var datumet för inbetalning framflyttat. Sökte på nätet efter firman, och fann att det var tämligen ökänt för liknande indrivningar. Efter ett par månader fick jag mail från en advokatfirma i Tyskland; Auer Witte Thiel. De sades också representera företaget i fråga. En sökning på nätet gav ungefär samma resultat som föregående. En amerikansk advokat som svarar på frågor, hade kontrollerat och inte hittat någon sådan advokatfirma i Tyskland. Han rådde också den som skickat frågan att inte bry sig om mailet. Han sade att en "riktig" advokatfirma inte skickar mail i sådana ärenden.
Jag har inte heller brytt mig om mailen, men häromdagen fick jag ett brev från advokatfirman. En påminnelse om min skuld och hot om domstolsförhandlingar! Språket var udda för att vara ett juridiskt dokument, bl.a tycker de att jag ska "sluta sticka huvudet i sanden"... Det medföljde även ett papper som jag skulle skicka till dem, där jag skriver på att jag är skyldig pengar, och hur jag ämnar betala!
Har någon annan erfarenhet av detta, och är det nåt jag behöver oroa mig för...?

sitetips
Site Admin
Inlägg:534
Blev medlem:tis maj 10, 2005 10:43 pm

Re: oseriös dating-sida

Inlägg av sitetips » tis jul 16, 2019 8:40 pm

Skriv inte under något och betala inget.
Kontakta konsumentverket eller konsument europa, eller kontakta advokatbyrån
( Auer, Wilke und Thiel Rechtsanwälte
Bayerstr. 27 80335 München (Ludwigsvorstadt-Isarvorstadt)Bayern
(089) 59989760
(089) 5503871

och se om de är medvetna om den oseriösa datingsidan

Skriv svar