Hur man kan få fler besökare till sin blogg eller hemsida

Disskussioner för dem som driver webbsidor på internet

Moderator: sitetips

Micke
Inlägg: 3
Blev medlem: sön mar 04, 2007 1:57 pm

Hur man kan få fler besökare till sin blogg eller hemsida

Inlägg av Micke » sön mar 04, 2007 2:06 pm

Tips om hur du får besökare till din blogg

Posta dina inlägg på sociala bokmärkessidor som till exempel Digga.se och Farskpressad.se.
Du kan också rösta på andra artiklar och skaffa dig vänner på de sociala bokmärkessidorna. På så sätt kan ni rösta på varandras inlägg och på detta sätt få bättre exponering.

Länka med passande och relevanta ord till andra bloggar i dina bloggposter. Ger du trafik till andra bloggar så ger det oftast trafik tillbaka

Var en aktiv bloggläsare och kommentera mycket. På detta sätt exponerar du din adress, skapar inlänkar och stimulerar till meningsutbyte.

Skriv något som intresserar och engagerar läsarna. och ge möjlighet till prenumeration via RSS eller epost för att få återkommande besökare.
Våga vara kontroversiell, våga säga något. Hitta det unika i det som skiljer dina tankar från andras.

Registrera bloggen på bloggportaler och andra länkkataloger

Byt länkar med andra sidor.

Pinga! Det finns många olika pingtjänster och genom att underätta dem om när du har skrivit något nytt så blir det lättare att hitta till just din blogg. Här följer tips på några pingtjänster
http://rpc.pingomatic.com/
http://nyligen.se/ping/
http://svensk.lemonad.org/ping/
http://rpc.technorati.com/rpc/ping

Blogga i ett bloggnätverk som till exempel Aftonbladets bloggtjänst. Fältet där man kan läsa rubriken på de senast skrivna inläggen gör att andra bloggare i samma bloggnätverk lättare hittar till dig.

Skaffa konto hos del.icio.us och använd funktionen “daily blog posting” som skapar ett automatiskt inlägg från de bokmärken du samlat på dig under dagen. En jämn ström av inlägg brukar påverka besöksstatistiken i positiv riktning.

Uppdatera din blogg ofta. I bloggarnas värld gäller det ovanliga att kvantitet ofta är bättre än kvalitet.

Var nischad, se till att hålla dig till ditt tema även om du känner att du har blogg-torka.

Skriv en pressrelease/kontakta tidningarna, om du har en bra grej (eller halvbra grej) på gång är tidningarna ofta mer välvilliga än man kan tro.

Tillverka nyheter, om du inte har något intressant att skriva om, gör något intressant själv och blogga om det.

Tveka inte att be om stöd från andra bloggar, sidor och liknande. Folk är ofta villiga att länka till dig eller skriva om dig om du har intressant material.

Skriv artiklar där ditt namn och länk finns med och be andra pulicera dem på sina sajter. Det finns många sajter som är villiga att publicera bra material.

Se till att din url finns med i signaturen när du diskuterar i forum på nätet (och skriv smarta grejer annars kan det få motsatt effekt).

Gör offline reklam. Tryck din webbadress på ALLT! Allt från produkterna till dina paket, kuvert och visitkort, pennor m.m. Saker som folk behåller är kanon eftersom de kommer att se din logga/adress fler gånger. (kanske lite aggresivt men det kommer troligen funka)