webbaserad uppladdning av filer istället för ftp-program

Disskussioner för dem som driver webbsidor på internet

Moderator: sitetips

sitetips
Site Admin
Inlägg: 528
Blev medlem: tis maj 10, 2005 10:43 pm

webbaserad uppladdning av filer istället för ftp-program

Inlägg av sitetips » ons aug 04, 2010 10:43 am

Om man av någon anledning inte vill installera ett ftp-program på sin dator kan man föra över filer till t.ex. ett webbhotell med webbaserad FTP.

Net2ftp
net2ftp är en webbaserad ftp-klient.

Web2FTP (tillfälligt avstängd)
Web2FTP använder port 80 istället för port 21 som ftp-programmet gör, vilket är en fördel om port 21 av någon anledning är blockerad. Web2FTP fungerar som en mellanhand. Det du laddar upp till Web2FTP kommer den ladda upp till din angivna FTP-server och vad du laddar ner, kommer den att den hämtar från din FTP-server.
Här kan du läsa hur du använder web2ftp

FireFTP
Ett annat sätt att använda FTP utan att behöva installera någon FTP-klient är att installera FireFTP tillägg i Firefox. Du kan då skicka filer till din ftp-server direkt genom firefox. En nackdel är att tillägget tar upp mycket minne.

Anyclient
AnyClient är ett gratis plattformsoberoende filöverföringsprogram som stöder alla större överföring protokoll fil inklusive FTP / S, SFTP och WebDAV / S. AnyClient finns både som en webbaserad tjänst som inte kräver något installationsprogram men det finns också som ett nedladdningsbart program som du kan installera lokalt.

AnyClient stöder flera säkra protokoll som kryptera dina data under transitering, inklusive FTP (FTP över SSL), SFTP / SSH och säkert WebDAV via HTTPS. Eftersom AnyClient körs på Java, kan det köras på alla webbläsare på alla operativsystem så länge den har Java Runtime installerat. De flesta moderna datorer bör ha Java Runtime Environment installerad (JRE).[/url]