imovane
Forumindex sitetips forum
Fynda och tjäna på internet
 
 Vanliga frågorVanliga frågor   SökSök   MedlemslistaMedlemslista   AnvändargrupperAnvändargrupper   Bli medlemBli medlem 
 ProfilProfil   Logga in för att läsa dina meddelandenLogga in för att läsa dina meddelanden   Logga inLogga in 

Vinnande strategi i memory

 
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex -> Vadslagning och lotterier
Visa föregående ämne :: Visa nästa ämne  
Författare Meddelande
sitetips
Site Admin


Blev medlem: 10 May 2005
Inlägg: 584

InläggSkrivet: Wed May 30, 2007 9:36 am    Rubrik: Vinnande strategi i memory Svara med citat

Strategin som gör dig till vinnare i Memory


I minnesspelet Memory slits man ofta mellan önskan att få ett par och risken att ge motspelaren ny information om man vänder fel kort. Ett examensarbete i matematisk spelteori på KTH visar att det finns en tydlig och enkel strategi som maximerar chanserna att vinna.Erik Alfthan på teknisk fysik på KTH har undersökt den optimala spelstrategin för Memory-partier mellan två personer. Det svåra vägvalet uppstår när en spelare vänt ett kort som inte matchar något kort som spelarna sett tidigare.

Antingen vänder man på vinst och förlust ett kort som inte tidigare vänts. Då har man chansen att få ett par, även om den är liten. Eller så kan man fega och vända ett tidigare känt kort för att inte ge ny information till sin motspelare och öka hans chanser att få ett par i nästa omgång, säger Erik Alfthan.

Den tydliga och mycket enkla strategin som maximerar chanserna att vinna är kopplad till hur många par det finns kvar där inget av korten ännu vänts upp, visar Erik Alftahns beräkningar.

- Om det är ett udda antal par där båda korten är okända före man börjar sitt drag ska man chansa, om antalet sådana par är jämnt skall man fega, avslöjar han.

Strategin har bekräftats med datorsimuleringar där en spelare med den optimala strategin möter en motståndare som antingen bara chansar eller bara fegar. Det visar sig att spelaren som använder Erik Alfthans strategi får i genomsnitt 55 respektive 60 procent av paren.

- Memory visade sig vara ett bra träningsfall för att öva på att lösa problem och tänka strategiskt. Det var extra roligt att Erik hittade en så snygg vinnande strategi, säger Svante Linusson, professor i matematik, som varit Erik Alfthans handledare.

Förutsättningarna för arbetet, som presenteras onsdagen den 30 maj, har varit att båda spelarna har perfekt minne. Erik Alfthan har med datorkörningar visat att strategin gäller för spel upp till 200 par.
Till överst på sidan
Visa användarens profil Skicka personligt meddelande Skicka e-post
zeeshan002Blev medlem: 24 April 2015
Inlägg: 1

InläggSkrivet: Fri Apr 24, 2015 1:01 pm    Rubrik: Svara med citat

Antingen vänder man på vinst och förlust ett kort som inte tidigare vänts. Då har man chansen att få ett par, även om den är liten. Eller så kan man fega och vända ett tidigare känt kort för att inte ge ny information till sin motspelare och öka hans chanser att få ett par i nästa omgång, säger Erik Alfthan.
_________________
We are the pioneers in learn a language learn hebrew dumps and tutorials with learn a language.com exam
Till överst på sidan
Visa användarens profil Skicka personligt meddelande
Visa tidigare inlägg:   
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex -> Vadslagning och lotterier Alla tider är GMT + 1 timme (svensk vintertid)
Sida 1 av 1

 
Hoppa till:  
Du kan inte skapa nya inlägg i det här forumet
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Du kan inte ändra dina inlägg i det här forumet
Du kan inte ta bort dina inlägg i det här forumet
Du kan inte rösta i det här forumet


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Swedish translation by virtuality © 2005