imovane
Forumindex sitetips forum
Fynda och tjäna på internet
 
 Vanliga frågorVanliga frågor   SökSök   MedlemslistaMedlemslista   AnvändargrupperAnvändargrupper   Bli medlemBli medlem 
 ProfilProfil   Logga in för att läsa dina meddelandenLogga in för att läsa dina meddelanden   Logga inLogga in 

tips för att få högre lön

 
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex -> Anställningar
Visa föregående ämne :: Visa nästa ämne  
Författare Meddelande
sitetips
Site Admin


Blev medlem: 10 May 2005
Inlägg: 584

InläggSkrivet: Thu Sep 04, 2008 11:50 am    Rubrik: tips för att få högre lön Svara med citat

Om man har oförändrade arbetsuppgifter är det rimligt att begära en löneförhöjning som är åtminstone i nivå med inflationen, och antagligen lite utöver detta, då man om inte annat skaffar sig lite mer erfarenhet för varje år. Om man har fått utökat ansvar kan man naturligtvis lägga på ytterligare några procent på sina krav.
Här är fler tips för att få en högre lön:


1. Konsultera rekryteringsfirmor, lönetabeller och kollegor. Vad är rätt lönenivå för just ditt jobb? Lista de egenskaper du tror krävs för att hamna i toppen av det löneintervallet och påpeka de egenskaper du anser att du har för chefen.

2. Var klar i din målsättning. Var inte för vag när du begär ett möte med din chef. Säg rakt ut att du vill diskutera en lönehöjning, börja inte svamla om du vill diskutera allmänna framtidsutsikter.

3. Var ärlig och rak med dina krav. Både mot dig själv och din arbetsgivare. Är det verkligen ett lönelyft som är viktigast? Eller är det lika viktigt med mer flexibel arbetstid eller mer varierade arbetsuppgifter?

4. Skapa rätt intryck. Var noga med att se ut, handla och låta som en person som har ett jobb med 10 procent bättre betalt. Förhandla aldrig om en löneförhöjning i slitna kläder!

5. Tänk igenom din framställning. Börja alltid med att prata om vilket stort bidrag du gör till din arbetsplats, börja aldrig med att prata om pengar.

6. Kom med ett bud, inte ett klagomål. Chefer blir alltid defensiva när pengafrågan kommer upp. Hur du än lindar in det kommer de att fokusera på ditt missnöje. Var därför noga med att poängtera hur mycket du uppskattar jobbet och att du trivs.

7. Bland inte in din egen privatekonomi. Börja inte tala om att du behöver en viss lön för att klara din familjs behovs, ”nu när räntan höjts” etc. Fokusera på vad du bidrar med till företagets framgång.

8. Låt chefen skjuta först. Försök att in i det längsta att få arbetsgivaren att komma med ett förslag på hur högt de kan tänka sig att gå. Om han/hon frågar: ”Vad hade du tänkt dig?”, så gör ett sista försök med motfrågan: ”Vilka nivåer är tänkbara?”.

9. Förhandla som ett proffs. Tro aldrig att det första erbjudandet, särskilt om det kommit snabbt, är det sista. Ställ budet i relation till hur mycket du bidrar med och hur mycket det skulle kosta att ersätta dig.

10. Stå på dig. Din arbetsgivare förväntar sig att du ska vara precis lika påstridig och förhandlingsskicklig i lönesamtalet som du är i ditt vanliga jobb.
Till överst på sidan
Visa användarens profil Skicka personligt meddelande Skicka e-post
Visa tidigare inlägg:   
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex -> Anställningar Alla tider är GMT + 1 timme (svensk vintertid)
Sida 1 av 1

 
Hoppa till:  
Du kan inte skapa nya inlägg i det här forumet
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Du kan inte ändra dina inlägg i det här forumet
Du kan inte ta bort dina inlägg i det här forumet
Du kan inte rösta i det här forumet


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Swedish translation by virtuality © 2005